Кога и защо жените си служат с манипулации?

2012-10-22 12:29:00
Кога и защо жените си служат с манипулации?
Снимка: Dreamstime

Колкото по-близък ставаш с някого, толкова повече започвате да спорите, да се карате и да намирате различия помежду си. Това е нещо напълно нормално и не трябва да ви притеснява, стига да не излиза извън граници. Едни и същи теми биват разглеждани от друг ъгъл, има нови разсъждения, нови решения и по този начин съзнанието ни еволюира и ни стимулира да се развиваме като личности.

 

Това е добрата страна на нещата.

 

За съжаление, обаче, голяма част от скандалите са провокирани от каприза и/или несъобразителността на единия или на двамата интимни партньори.

 

 

Представителките на нежния пол имат по-голям успех в споровете и в повечето случаи успяват да постигнат своето, служейки си съзнателно или не с манипулация.

 

Чудите се как успяват да спечелят почти всяка кавга? Просто изразяват силна емоция и наблягат на нея. Те подчертават чувствата, които изпитват и превръщат обикновения скандал в личностна драма. По този начин те карат любимият да изпита съжаление и да отстъпи, за да не бъде обвинен, че е коравосърдечен и вече не обича своята половинка и я кара да страда.

 

Но струва ли си да влагаме толкова емоции в един безсмислен скандал?

 

По-добре по време на спора, спрете и сериозно се замислете дали наистина сте ядосани и има ли смисъл да продължавате да се карате. Понякога хората си търсят за какво да се скарат, но не защото наистина това е нещо, което ги наранява, ядосва и т.н. Те просто изпитват нужда да излеят негативните си емоции върху някога, а това става най-лесно, когато си намерят причина да се скарат с половинката си.

 

Хубаво е емоциите да бъдат израз на любов и положителни чувства, а не средство за печелене на спорове, излишни или не.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия